Izaberite stranicu

Plan detaljne regulacije dela ulice Tošin bunar od Ivićeve do auto-puta

 

Plan detaljne regulacije dela ulice Tošin bunar od Ivićeve do auto-puta usvojen je u oktobru 2016.godine. Planom je obuhvaćena i Ivićeva ulica kao nastavak saobraćajnog poteza Ulice Tošin bunar prema vrtlarskoj ulici. Planom obuhvaćen je deo Ulica Tošin bunar i Ivićeva u dužini od 2,21 km kao i delovi Ulica pariske komune (211 m) i Goce Delčeva (541 m).

Saobraćajno rešenje
Predlogom rešenja saobraćajnice Ulica Tošin bunar se rekonstruiše, tako da ima dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, biciklističke staze, obostrane trotoare sa drvoredom i parkiranje pod uglom, tamo gde postoje prostorne mogućnosti.

Prikazani elementi poprečnog profila nisu obavezujući, predstavljaju prostornu proveru i u toku izrade tehničke dokumentacije, u zavisnosti od urbanističkih potreba i saobraćajnih zahteva, može se izvršiti redefinisanje.

Prema Generalnom planu Beograda 2021. Ulica Tošin bunar planirana je kao ulica prvog reda. S obzirom na to da je ovaj potez planiran i kao poslovno-trgovačka ulica, planira se i parkiranje pod uglom u okviru regulacije ulice, na deonicama gde to prostorne mogućnosti dozvoljavaju. U planiranoj regulacionoj širini, u zavisnosti od raspoloživih prostornih mogućnosti planiraju se i biciklističke staze širine 2,5 m.

Prema Generalnom planu Beograda 2021. Ulica Tošin bunar se ukršta sa više planiranih primarnih ulica:
1. Studentska ulica kojoj se prema Generalnom planu Beograda 2021 podiže rang sa ulice drugog reda na rang ulice prvog reda.
2. U produžetku Ulice Pariske komune planirana je Južna saobraćajnica u rangu ulice prvog reda, uz magistralnu železničku prugu, koja se pruža do naselja Zemun polje, prema Novom novosadskom putu.
3. U produžetku Ulice Džona Kanedija planirana je saobraćajnica u rangu ulice drugog reda, koja se pruža do Zelengorske ulice.
4. U produžetku Ulice Aleksandra Dubčeka (Tvorničke) planirana je saobraćajnica u rangu ulice drugog reda.

Napomena:
U odnosu na date slike koju Tošin bunar i Ivićeva ostvaruju sa Prilazom (Jakuba Kuburovića), po usvajanju ovog plana došlo je do usvajanju plana kojom se Prilaz širi na 4 trake, tako da će doći do promene plana kod ove veze.

Ceo tekstualni deo ovog plana možete skinuti sa našeg sajta
Plan detaljne regulacije dela ulice Tošin bunar od Ivićeve do auto-puta

 

Predstavljamo vam grafička rešenja detaljnog plana regulacije
dela ulice Tošin bunar od Ivićeve do auto-puta, po segmentima

Tags: Ivićeva ulica, Plan detaljne regulacije, saobraćajnice, saobraćajno rešenje, Tošin bunar, urbanističko uređenje