Izaberite stranicu

Problematična veza Altine sa Prvomajskom
po novom planu detaljne regulacije Prvomajske ulice u Zemunu

Plan detaljne regulacije Prvomajske ulice u Zemunu predviđa i spajanje Pazovačkog puta i Altine preko nadvožnjaka. Naši posetioci su to primetili, a i nama je jasno da će ovo rešenje biti problematično.

Planirano rešenje predstavlja direktnu saobraćajnu vezu Altine (Ugrinovački put) i Prvomajske (Pazovački put) preko planiranog nadvožnjaka. Ukida se postojeća raskrsnica koja spaja Ugrinovačku ulicu i Altinu. Predviđa se da T6 ima po sredini srednju razdelnu kontinualnu traku, iz Ugrinovačke ulice moći ce samo da se izađe u T6 ka mostu, odnosno i samo da se uđe iz tog pravca. Saobraćaj sa Altine će imati uliv/izliv preko novoformirane ulice Nova 1 i preko nje će moći da se poveže samo na pravac od mosta ka autoputu.

Problematičana je veza iz Altine na T6 pravac ka mostu, koliko vidimo potrebno je preći nadvožnjak, pa skrenuti u ulicu Nova 2 i iz nje skrenuti u Ugrinovačku, pa iz nje ući u T6 pravac ka most. Iz Prvomajske (Pazovački put) skretanje na T6 smer ka mostu moguće je samo skretanjem u ulicu Nova 2 i zatim u Ugrinovacku, pa u T6. Iz Prvomajske (Pazovački put) uključenje na T6 smer od mosta ka autoputu vrši se prelaskom nadvožnjaka, pa skretanje u Ratarski put, pa iz njega u ulicu Nova 1, iz nje priključenje na T6.

Veza sa T6 smer ka mostu ukoliko se želi na Altinu, moraće da se skrene u Ugrinovačku, pa iz nje u ulicu Nova 2 i iz nje u Pazovački put, pa preko nadvožnjaka. Veza sa T6 smer od mosta ka autoputu, veza sa Prvomajskom je moguća preko skretanja u ulicu Nova 1, pa zatim ratarski put, pa skretanje na Ugrinovački put i preko nadvožnjaka ulazak u Pazovački put i Prvomajsku.

Da li je ovo najracionalnije rešenje?
Ukoliko nešto previđamo, pošaljite nam vaše mišljenje.

Predviđeno saobraćajno rešenje veze Altine sa Prvomajskom ulicom
Planira se da Pazovački put na nadvožnjaku pređe preko saobraćajnice T-6 i poveže sa Ugrinovačkim putem iz naselja Altina a da se ukine postojeća površinska raskrsnica na saobraćajnici T-6. Umesto postojeće četvorokrake površinske raskrsnice Ugrinovačke ulice i Ugrinovačkog puta, planira se priključak tipa uliv/izliv Ugrinovačke ulice na saobraćajnicu T-6 i priključak istog tipa iz naselja Altina – od Ugrinovačkog puta preko Ratarskog puta i ul. NOVA 1 do saobraćajnice T-6.

Detaljan plan Prvomajske ulice – tekstualni deo možete skinuti sa našeg sajta
Plan detaljne regulacije Prvomajske ulice u Zemunu

Predstavljamo vam grafička rešenja
veze Pazovačkog puta i Altine

Komentari naših posetilaca – problematična veza Altine sa Prvomajskom

Gospodo pocetak ul. Dobanovacki put ili spoj sa nadvoznjakom na skici izgleda nedopustivo, po ovom planu guzva ima da bude do skole, prilaz Ugrinovacoj i smeru ka Galenici je totalno onemogućen ! Po ovom planu postaće slepe ulice: ul. Vojni put blok 1 , Dobanovacki put, Pavla Vujisica i njihove sporedne ulice, nece moci ni da se izadje ni da se udje jer su to ulice sa velikim brojem stanovnika i vozila, a po planu se Dobanovacki put sliva uskim grlom u Pazovacki put izmedju Amana i Mozarta. Taj detalj je neko prevideo i treba ga ispraviti na vreme. Ko god cuje da je ovo plan ne želi da poveruje i ocekuje onaj zeleni kruzni tok koji se pojavio u novinama prosle godine. Ovakav plan ce prouzrokovati veliko nezadovoljstvo jer se ocekuje da se problem na Altini resi a ne napravi jos veci.
Gde treba da se podnese zahtev da se onaj plan preispita i trazi donesenje pravog rešenja u interesu svih gradjana Altine? Pozdrav od gradjana sa Altine

Dodik

Naravno da ćemo svi stati u odbranu našeg naselja i nećemo podržati ovaj plan! I sad su nezamislive gužve a kamoli sa ovim idiotskim planom! Na Altini se gradi svakodnevno i ima dosta firmi gde se svakim danom povećava saobraćaj! Stavite kružni tok kao što je trebalo pre par godina i spojite sve ulice iznad autoputa.

Milan

Jel ovo definitivno resenje??? Da se odmah stupi u štrajk !

Aleksandar

Izadjite na teren, razgovarajte sa gradjanina Altine, ovaj nadvožnjak je vec problem u najavi! Sad je guzva i na Pazovackom i Dobanovackom putu a ovako ce samo biti jos veca. Ima dovoljno mesta da se napravi neko bolje resenje i da svi budu zadovoljni! Kruzni tok iznad T6 i da se pokupe svi prilazi, Ugrinovacka, Prvomajska, Dobanovacki i Pazovacki put sa izlazima na T6

Nemanja

Postovani, ako sam dobro razumeo, ovo ce napraviti jos veci haos, pogotovo sto se planira izgradnja jos zgrada na Altini, samim tim ce Pazovacki put biti jos optereceniji.
Takodje, nama je potreban izlaz i na Ugrinivacku i na stari auto put, kao i sada, stoga, najljubaznije Vas molimo da ponovo razmotrite plan jer ce ovaj napraviti jos veci haos…da li postoji sansa da se napravi kruzni tok,i/ili nadvoznjak koji ce spojiti Dobanovacki put i Ugrinovacku…molim vas, nemojte praviti jos veci haos…
Hvala na razumevanju

Vlada

Definitivno ovaj projekat nije dobar za nas građane Altine, mi sa Pazovackog puta moramo ići u Prvomajsku ako bi ka Pupinovom mostu. Napravite prsten iznad pumpe Knez Petrol i ostavite priključke ka autoputu.U ovom slučaju će biti kolaps ako se desi udes na raskrsnici ispred IDEA prodavnice, neće se moći ni iz ni u Altinu. Treba pisati peticiju i predati u opštinu da se ovaj plan menja!

Dragan

Ono sto mene svakako raduje to je resavanje komunalnog terora svake nedelje a upravo u ulici Pazovacki put.. Ono sto ostaje iza improvizovane pijace u 21 veku cinjenica je za cudjenje.. Svakako onemogucavanje komsijama sa Altine da pristupe autoputu na ovaj nacin kao i ,,odsecanje“ Ugrinovacke od Altine nije resenje vec premestanje guzve.. Takodje se nadam da je u okviru plana predvidjeno i uklanjanje benzinske pumpe na kraju prvomajske i rasciscavanje onih lokala preko puta.. Zna li se pocetak radova?

Marko

Tags: Altina, detaljni plan, Pazovački put, Prvomajska, T6 saobraćajnica