Izaberite stranicu

Bez parkiranja u Prvomajskoj ulici u Zemunu po novom planu regulacije

 

Parkiranje u samim ulicama Prvomajska, Prilaz, Pazovački put nije predviđeno i neće biti više moguće, po novom usvojenom planu detaljne regulacije Prvomajske ulice u Zemunu. Naravno ovo po predviđenom širenju ulice i završenim radovima.

Saobraćajno rešenje:
Planira se proširenje kolovoza u ulicama Teodora Hercla, Prvomajskoj i Pazovački put, uvođenje biciklističkog saobraćaja i formiranje autobuskih stajališta. Geometrijski poprečni profil Prvomajske ulice, Ulice Teodora Hercla (raniji naziv: Ulica prilaz) i Pazovačkog puta planira se tako da sadrži kolovoz širine 13,0m. Sa obe strane kolovoza planiraju se: jednosmerne biciklističke staze širine 1,5m, trotoari širine min. 3,0m; zelene trake između kolovoza i trotoara tamo gde postoje prostorne mogućnosti širine min. 1,0m.
Nije predviđeno parkiranje, osim ukupno 64 mesta u sporednim ulicama, izvan ovog glavnog pravca.

Parkiranje – izvučeno iz planskog dokumenta

U granici plana se planira parking mesta ukupno 64 parking mesta u regulaciji javnih saobraćajnih površina. U regulaciji Ratarskog puta planira se 20 parking mesta za upravno parkiranje. U regulaciji Ulice nove 5 planira se ukupno 27 parking mesta, od čega je 24 parking mesta za upravno parkiranje i tri parking mesta za podužno parkiranje. U regulaciji Ulice nove 2 planira se 17 parking mesta za upravno parkiranje. Za planirane sadržaje potrebno je obezbediti potreban broj parking mesta u okviru pripadajućih parcela, a u skladu sa normativima datim u pravilima građenja za javne službe i u pravilima građenja za ostale namene. Za stambene, stambeno-poslovne objekte i objekte javnogkorišćenja, obezbediti 5% od ukupnog broja parking mesta za hendikepirana i invalidna lica. Parking mesta koja koriste osobe sa invaliditetom locirati u blizini ulaza u objekte. (Uslovi Sekretarijata za saobraćaj – Sektor za privremeni i planirani režim saobraćaja – Odeljenje za plansku dokumentaciju, IV-05 br. 344.4-42/2017 od 4. oktobra 2017. godine)

Tekstualni deo zvaničnog dokumenta možete skinuti sa našeg sajta
Plan detaljne regulacije Prvomajske ulice u Zemunu

 

Predstavljamo vam grafička rešenja
za dati plan detaljne regulacije Prvomajske ulice
prikaz poprečnih preseka

Tags: nema parkiranja, parking mesta, parkiranje, Pazovački put, Prilaz, Prvomajska